2022-06-28 1550 瀏覽
本來想重返流浮山,但因為疫情,成條街無開,所以立即轉場去——屯門三聖邨!一落車就會見到一條街鋪接鋪都係賣海鮮,隨心揀咗一檔,姨姨好好人,海鮮都好新鮮😍五樣海鮮,大約950蚊。本來想去海天食,不過姨姨話佢偏貴,所以推薦我哋去青山灣小廚。原本都有小小擔心,因為佢係茶餐廳格局,加上我哋食食吓先發現根本冇問過人哋加工費幾多😅入面啲叔叔好好服務,好殷勤,勤力換碟好細心👍🏻我哋亦都因此更加擔心呢一餐買單會好貴🥲喺講價錢之前,先講吓食物質素!兩隻小龍蝦開邊芝士焗加伊麵,肉非常彈牙,勁多芝士汁,小鳥胃係咁以食兩啖就飽星人都好滿意佢哋嘅伊麵!蒸海斑時間掌控得啱啱好,完全冇浪費條魚,冇蒸老到!連我唔鍾意食魚嘅,都食咗好多😋唯一小小嘅缺點就係豉油唔夠鹹😂豉椒炒蟶子、蒜蓉粉絲蒸帶子都係新鮮好味夠鑊氣!所以食完之後,團友都立即再買咗啲新鮮嘅海鮮返屋企自己煮😛唯一冇咁出色嘅就係辣酒煮螺,因為叫咗小辣,所以味道冇咁香濃,建議大家食得辣的話,都係要返正常辣先至夠惹味!五道餸連埋其他汽水茶錢,都係$400左右!!加埋味道服務等等,唔覺得自己中伏或者比人劏😛推薦大家!

喺講價錢之前,先講吓食物質素!

推薦大家!