2022-09-03 1379 瀏覽
地址-熊本牛鍋 (永勝商業中心)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖💋雞煲皇牌套餐,呢個套餐包左雞煲,加拿大極嫩保濕豚肉片,美國頂級安格斯牛小排,美國頂級牛肩胛,仲有出面有唔同配料可以任食,勁抵,上枱時職員告知雞肉已熟,只需滾返就食得,而最貼心係等待期間,可以出去攞小食食住先,唔使餓住等野食,今日係薯條同魚餅(唔知係咪日日唔同),雖然呢個小食係任拎,但質素都唔錯,薯條炸得幾香脆,魚餅好彈牙,幾好,食完小食後就剛好食得雞煲,D雞都保持到嫩滑的口感,唔會好嚡,味道偏甜又唔會話好辣,適合唔食得辣的朋友,而佢配料方面都唔少,有蜆,蝦同埋鮑魚,睇落都幾豪華下,而最重要係佢裡面勁多豆卜,索盡湯汁,勁正。💋加拿大極嫩保濕豚肉片,美國頂級安格斯牛小排,美國頂級牛肩胛,當食完雞煲後,可以通知職員加入清湯打邊爐之用,話咁快就水滾,就食下D肉類,豚肉方面,佢厚度都夠,唔會話太薄,食落口感唔錯,牛小排牛味充沛,肥瘦勻稱,而牛肩胛就口感嫩滑,肉類質素高,唔錯。💋配料,我地除左肉類外,都係出面拎左唔少配料,不得不提佢其中一款配料,無骨黑魚片,呢個真心推薦,呢款魚食落嫩滑之餘,最重要係完全無骨,連骨刺都冇,連我
地址-熊本牛鍋 (永勝商業中心)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖

💋配料,我地除左肉類外,都係出面拎左唔少配料,不得不提佢其中一款配料,無骨黑魚片,呢個真心推薦,呢款魚食落嫩滑之餘,最重要係完全無骨,連骨刺都冇,連我朋友唔太愛食魚都不停咁食,可想而知佢有幾高質!另外想講佢D配料的種類都幾多,又少見於其他火鍋店,連羽衣甘藍同埋秋葵都有,真係好特別,而佢D手包餃子都唔錯,有韭菜餃同埋雲吞,佢地都係餡料豐富而且皮薄。

💋飲品及雪糕,佢D飲品選擇都唔少,有大路汽水外,仲有自己煲的涼茶,今日係雪耳糖水同夏枯草,點解我咁肯定佢係自己煲 ?? 因為我見到佢岩岩煲完拎出黎灘凍,味道方面偏向少甜,幾健康下,唔錯,而佢雪糕係芒果,曲奇同埋士多啤梨味,可以自己按份量控制,而唔好睇佢係任食就諗住質素唔好,相反佢雪糕奶味香濃之餘又有唔少果肉係裡面,正`。
2022-08-30
  • 豚肉