2022-10-07
座落尖沙嘴裝修幾有格調嘅地中海菜餐廳,經過見到有個好抵食嘅3 or 4-course lunch set🍴仲要有special discount 6折🫣 空間感好大坐得舒服😍好多綠色植物個vibes整體都好chill 🍃不過係酒吧格局,冷氣略嫌唔夠涼有啲啲熱🥹 店員先送上是日餐湯💕 仲有個Caesar salad生菜都夠新鮮🥗 蕃茄湯用鐵壺裝住✨所以keep到好熱同埋好濃郁超酸的🍅前菜試左兩款都唔錯🫶🏻煙三文魚片油香滿溢蕃茄紅莓包賣相靚,食落脆卜卜又開胃☺️ 主菜份量十足👍🏻Pizza係八吋大嘅薄批🍕賣相唔錯🫶🏻批底幾脆,配料主要有煙肉、辣肉腸同mozzarella cheese 🧀 期望芝士味更突出🥹Striploin 攞盤好有心思🥩 叫左medium rare 但熟得濟😖 不過都唔會好韌~配埋creamy 薯蓉同埋唔同種類嘅烤蔬菜🥕Dessert 我地就揀左Churro同香蕉麻糬各一😍 Churros 熱辣辣,炸到外脆內軟👍🏻 有淡淡嘅肉桂粉香氣😆 香蕉麻糬嘅質感之前未食過!味道比較甜,面頭有cream同香蕉🍌食落似蛋白餅多啲🤣呢個set仲要包餐飲🍹叫左凍檸茶同Iced Latte👍
空間感好大坐得舒服😍好多綠色植物個vibes整體都好chill 🍃 不過係酒吧格局,冷氣略嫌唔夠涼有啲啲熱🥹
前菜試左兩款都唔錯🫶🏻煙三文魚片油香滿溢 蕃茄紅莓包賣相靚,食落脆卜卜又開胃☺️
主菜份量十足👍🏻Pizza係八吋大嘅薄批🍕賣相唔錯🫶🏻批底幾脆,配料主要有煙肉、辣肉腸同mozzarella cheese 🧀 期望芝士味更突出🥹 Striploin 攞盤好有心思🥩 叫左medium rare 但熟得濟😖 不過都唔會好韌~配埋creamy 薯蓉同埋唔同種類嘅烤蔬菜🥕
Dessert 我地就揀左Churro同香蕉麻糬各一😍 Churros 熱辣辣,炸到外脆內軟👍🏻 有淡淡嘅肉桂粉香氣😆 香蕉麻糬嘅質感之前未食過!味道比較甜,面頭有cream同香蕉🍌食落似蛋白餅多啲🤣呢個set仲要包餐飲🍹叫左凍檸茶同Iced Latte👍🏻
𝟒 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒆𝒍𝒖𝒙𝒆 $𝟏𝟕𝟖
𝟒 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕 𝑬𝒙𝒆𝒄𝒖𝒕𝒊𝒗𝒆 $𝟏𝟒𝟖
•ᴍᴇᴅɪᴛᴇʀʀᴀɴᴇᴀɴ ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ ᴡ/ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ғɪʟʟᴇᴛ
•ʙʀᴜsᴄʜᴇᴛᴛᴀ (ᴠ)
•sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ
•ɢʀɪʟʟᴇᴅ ɴ.ᴢ sᴛʀɪᴘʟᴏɪɴ sᴛᴇᴀᴋ ᴡ/ ɢʀᴀᴠʏ
•ʙ.s.ᴘ. ᴘɪᴢᴢᴀ
•ᴄʜᴜʀʀᴏ