2024-06-11 1223 瀏覽
6/10假期去食brunch, 一開始既starter 已經有5款 。1)吞拿魚他他,吞拿魚唔算係啲咩好驚艷嘅quality不過都算新鮮,份量慷慨又有生菜墊底。2)吞拿魚醬小牛肉,似係食緊三文治裏面嗰啲醬同埋塊肉咁 。調味不錯,所以配麵包係非常之夾。3)羅勒蕃茄焗蛋,有焗芝士鋪面 。而且裏面有三隻蛋,蛋黃係生嘅 。蕃茄醬嘅味道酸酸地很開胃 。不過呢個餸都係要配麵包食。就咁食好似淨係食緊蕃茄醬。唔係好明點解呢個餸會落三隻雞蛋,兩個人食覺得有少少Heavy 。4)番紅花忌廉煮青口,個人唔係太鍾意熟咗嘅青口 。反而我比較鍾意喺啲大型嘅超級市場出售嘅生青口。所以呢個菜對我來說中規中矩。佢啲汁又係可以配麵包食。5) 巴拿馬火腿多士,又係多士?!!!! 可唔可以係巴拿馬火腿配蜜瓜,清爽啲 。Starter 嚟講,有三款菜式嘅Source都可以用嚟點麵包,我覺得overlap左同埋食麵包未到意粉都飽左啦 。希望餐廳見到可以執下果四款starter之後可以嗌兩個意粉,聽閒佢地意粉係自家製,quality 有保證 。我哋叫咗一個慢煮牛面頰寬帶麵同埋加左$20叫咗個忌廉龍蝦扁麵 。意粉嚟講寬帶麵比較好,扁

之後可以嗌兩個意粉,聽閒佢地意粉係自家製,quality 有保證 。我哋叫咗一個慢煮牛面頰寬帶麵同埋加左$20叫咗個忌廉龍蝦扁麵 。意粉嚟講寬帶麵比較好,扁麵食落有啲聲音,口感唔太好 。不過扁麵掛汁一流 。忌廉龍蝦比較濃味 。牛面頰肉味濃而且軟熟 。各有各好。

最後仲有Tiramisu同埋紅莓醬奶凍 。飽到上心口都係$268/人 。總括來說呢個brunch 性價比好高!最重要係可以同朋友坐低慢慢食同傾計,無時間限制 。