2007-07-28
今日同old friend一齊去食buffet慶祝其中一人嘅生日,因為有一張六折coupon,所以都好抵吓!地點係富豪九龍酒店,basement嘅Cafe Allegro,入到去,環境係麻麻地嘅,只係似一間舖咗地毡嘅茶餐廳,但唔緊要,我哋係嚟食嘢!食物唔算多,不過大路嘅沙律、魚生、熱葷、甜品都有,但款係唔多囉!魚生同壽司都有嘅,魚生係師傅切嘅,壽司係幾款咁啦,都算係新鮮;沙律款式唔多,但都ok嘅;湯有中有西,有餐飽,啲飽唔錯;即場整嘅只係有沙嗲,師傅即煎,沙嗲汁唔太濃;熱葷只有幾款,唔算係名貴嘢,但都好味!海鮮有生蠔、蝦、螺、同蟹腳。甜品都大致上係朱古力蛋糕、提拉米蘇、豆腐花、雪糕等等...價錢真係幾抵,如果原價$318另加一咪就唔抵勒,不過今日有六折,所以四位都係$900,算係抵啦1
甜品都大致上係朱古力蛋糕、提拉米蘇、豆腐花、雪糕等等...