2022-12-10
今日晏晝同朋友一齊聚餐,去左呢間#RimiCafe ,入到去見cafe環境佈置簡約、乾淨舒服!仲分開兩邊,俾人兩種唔同風格既感覺☺️我地點左個二人餐☺️估唔到幾抵食👍可以揀1款小食、2款主食,仲有餐湯、蒜蓉包、仲有2杯飲品,埋單$300有找🤭前菜餐湯及蒜蓉包,初時上枱見餐湯味道及賣相,以為應該無乜味道,估唔到都幾出色👍餐湯香而不俗,蒜蓉包亦非常香脆😋小食我地order左你蒜蓉牛油焗雜菌,份量都算頗多,不過味道稍為清淡少少,如果有多啲蒜蓉牛油🧈會更香主食煙三文魚配忌廉雜菌天使麵擺盤頗有心思,將煙三文魚盤成花形,而且鋪滿芝士🤩食落充滿芝士忌廉香味😋😋BBQ汁燒豬肋骨配薯菜初時都怕好難切得開食,以為要練手腕力🤣點知勁好切,食落肉質好淋,加埋BBQ醬汁,勁惹味🤤而且豬肋骨size都好大,食到勁飽,超級滿足😬😬飲品四季春茶 ,點左一杯熱、一杯凍,飲落清新又唔會澀口👍📌 Rimi Cafe (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場20樓#cafe #rimicafe #登打士街廣場 #旺角Cafe #性價比高 #經濟實惠 #聚會一流 #mkcafe #yummy #美食推薦 #旺角美食
前菜
小食
主食
煙三文魚配忌廉雜菌天使麵
BBQ汁燒豬肋骨配薯菜
飲品
四季春茶 ,點左一杯熱、一杯凍,飲落清新又唔會澀口👍
📌 Rimi Cafe (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場20樓