2008-08-07
之前同朋友黎過飲coffee,知道呢道夜晚有dessert buffet,而且價錢幾抵~所以就約左一齊黎食喇~Mon-thu:$108 +10% s.c.任食daily cake, waffle, hot cake, ice- cream, jelly等…包一杯drink.因為知道冇鹹食~所以收工後有打底.19:30開始,我地total食左6件cake及每人三球雪糕.依食的次序:綠茶芝士mousse cake: 微綠茶味~幾light,但因為我倆都唔太好cream, 所以呢個普通啦.(6.5)Lemon cheese cake: 呢個唔錯, lemon味幾fresh, 係實的cheese, 加埋餅底食~當然係比冇焗過的芝士凍餅好啦~(7)南瓜雪糕: 朋友點的, 試左一啖~唔得,完全冇南瓜味,似芒果多d~芝麻雪糕:呢個唔錯, 雖然冇XTC的大粒芝麻在內, 但係都幾有芝麻味.Double chocolate cake: 好 rich朱朱力味~但朱朱力唔夠苦, 用濃度高d既chocolate會更好(7.5)Chocolate mango cake: 我鍾意呢個多d~芒果有d酸~可以中和朱朱力
而且價錢幾抵~所以就約左一齊黎食喇~
Mon-thu:$108 +10% s.c.
因為知道冇鹹食~所以收工後有打底.
依食的次序:
Chocolate mango cake: 我鍾意呢個多d~芒果有d酸~可以中和朱朱力的味道, 唯一唔鍾意就係佢太多cream 喇 (7.5)
Tiramisu: 完全唔得, 後悔叫左呢個, 質 感實,冇酒味,少咖啡味~ d cream cheese冇味道(3)
Oreo cheese cake: 呢個好好多, 似NY cheese cake, 因為都係實既cheese, 但係入面有d cookies 咬下(8)
芋頭雪糕: 好味道,有粒粒芋頭,好香
豆腐雪糕: light, 食左咁多 cheese, 食d淡d既野幾好.
大多數的cake款都係cheese cake, 有4款係cream cake.
而cheese cake 味道相似,每件都係有餅底的.
冇叫waffle 同 hot cake因之前睇過食評話唔太得.
但雪糕唔錯~最衰21:30 last call 食唔切,如果唔係食多幾款仲好.
Drink,我地要左玫瑰同洋甘菊花茶, 因為可以refill ,有排飲ma…
呢個dessert buffet試過就算喇~
下次再黎會散叫.