2019-10-09
Reserva Iberica Lunch 好抵食啊🥰同同事兩個人去食,開心share試到4款西班牙前菜、2款主菜同2杯野飲。不得不提既係成餐飯都好好好味,賣相仲好吸引啊!因為重要所以要講三次😋-🍽 前菜Tapas:i) 西班牙凍湯味道特別,以為會好creamy 但飲落好清新。-ii) 白鯷魚脆多士孤陋寡聞既我第一次聽白鯷魚,同事極力推介,果然好味,食落有點似tuna,配上蕃茄份外清新。-iii) 醃製蕃茄配菲達芝士🍅🧀醋味非常濃,岩晒我呢啲中意食酸野既人,蕃茄數目繁多,唔係好食得晒😝-iv) 白毛豬火腿🐖16g (30個月+)配西班牙蕃茄多士 (+$20)火腿肉質幼嫩,冇相象中咁咸,岩我口味,同事又教路放上多士上連埋蕃茄一齊食,份外滋味😍-🍽 食完咁豐富既Tapas,到Main Courses: i) 香煎紅鯛魚食到lamlam 脷😋睇得出用左好多心機挑選蔬菜配料,醬汁配搭適宜,加上魚皮煎得香又脆👍-ii) 同事最愛大蝦意粉配香草蕃茄醬🦐🍝意粉彈牙,濃濃既蕃茄醬滲出芝士味🧀🤤 餐廳雖然不大,但亦設有貨品櫃售賣各種紅酒同西班牙食品,響餐廳食完想買番屋企回味亦可咨詢店員購買,好貼心♥️🛍
🍽 前菜Tapas:
i) 西班牙凍湯
味道特別,以為會好creamy 但飲落好清新。
ii) 白鯷魚脆多士
iii) 醃製蕃茄配菲達芝士🍅🧀
🍽 食完咁豐富既Tapas,到Main Courses:
i) 香煎紅鯛魚
ii) 同事最愛大蝦意粉配香草蕃茄醬🦐🍝
意粉彈牙,濃濃既蕃茄醬滲出芝士味🧀🤤
餐廳雖然不大,但亦設有貨品櫃售賣各種紅酒同西班牙食品,響餐廳食完想買番屋企回味亦可咨詢店員購買,好貼心♥️🛍 最後仲有裝修好有detail好classy🤴🏻