2018-04-10
因為多數返工都係返下午至夜晚,所以通常都食埋LUNCH至返工,首推OUTBACK,因為個人喜愛食西餐,但行勻成個屯市,睇晒咁多間西餐LUNCH MENU都係覺得OUTBACK最抵食!! 今日閒日~ 加上好少中學生會黎OUTBACK LUNCH,所以完全唔洗等位就即入座~ GD!!!! 個人喜好坐卡位,貪佢夠闊落,不過入去個時已經無晒卡位,所以被安排到2人細枱位,但都OK既~ 因為其中一邊係梳化軟座~ 舒服! 一坐低,侍應細心地送上溫水及LUNCH MEUN,平時食開芝士雞肉夾餅,今日轉下食蕃茄肉醬意粉!! 一落完單,轉頭第二個侍應已馬上送上個SET包埋既湯(是日餐湯係忌廉西蘭花湯),沙律同黑糖包...雖然個人喜好粟米忌廉湯,但佢今日個餐湯都好好飲,夠CREAMY,仲有個黑糖包係一定要DIP個奶油食!! 黑糖包係一定要DIP個奶油食.!!! 黑糖包係一定要DIP個奶油食.!!!! (重要的妻要講3次!!) 如果唔夠食係仲可以ENCORE 嫁!!!(岩晒D食極唔飽既人..hahaa)意粉黎啦! 份量好多!(查實我食晒個包同SALAD,再加埋個湯都飽飽地,哈!) 上面的芝士好香咸咸地好好
意粉黎啦! 份量好多!(查實我食晒個包同SALAD,再加埋個湯都飽飽地,哈!) 上面的芝士好香咸咸地好好味!! 一邊撈埋D醬,D熱一邊噴晒上黎,熱辣辣!! 好正! 一咬落意粉,夠爽口!唔會煮到好LUM爛!! 整體成個意粉都唔錯,唯一我覺得唔夠酸(個人喜好~ 哈! 酸酸地好食D)..但下次再黎OUTBACK食LUNCH,呢個我都會考慮再叫!
同場新發現:可以免費DL APP做會員,申請過程簡單,但要留意要申請之後一日至用到,所以PLAN左要食最好係先登記!入面有好多唔同既優惠嫁!!!
同場再新發現:印象中OUTBAKCK原本好似係無TEA SET ,但今日發現左有,,,唔知係咪新~但見TEA MENU同LUNCH MENU都有相同既野食,份量可能少D,有興趣可以試下!!
總括而言,OUTBACK俾我印象都係行中高價路線,但佢LUNCH選擇多,個SET又有包,湯,SALAD,MAIN同野飲,都只係$90以內(以價錢最平的SET以計),又多款又抵食! LUNCH一定會再幫襯!!!