2019-04-29
今日去咗呢間中日fusion食lunch佢哋嘅lunch set幾抵食,又多選擇,有飯🍛,有麵🍜,有壽司🍣Lunch set包一杯飲品🍹,一個小食🥧同埋一個主食🍲今次我就揀咗黑松露野菌蒸雞飯🐓,小食揀咗點心小籠,入面有一隻小籠包同一隻蝦餃🦐,飲品就係熱柚子蜜🍹小食嘅小籠包個皮超薄,原本皮薄係好事黎嘅,不過我喺未擺到入口嘅時候,個皮已經穿咗,啲湯流晒出嚟😫黑松露野菌蒸雞飯,唔知點解係冇黑松露味嘅🤷🏻♀️,係有啲雜菇🍄同埋雞🐓去蒸飯🍚,飯食落濕潤,雞亦都煮得好滑,而且雞食落有酒香🤤,不過整體個口味偏淡,平時食開重口味嘅人就未必啱喇,對於我嚟講,撇除冇黑松露味呢樣嘢,個飯其實都OK嘅😋另一個我冇叫set,就咁散嗌,叫咗個千層豬扒🐖擔擔拉麵🍜,呢個豬扒係用6塊豚肉疊埋一齊再炸😯,去做呢個千層嘅效果,食落口感都鬆軟,幾有創意👍🏻,不過拉麵嘅質地就有少小似公仔麵,如果用翻日本拉麵,相信口感會更好😌
Lunch set包一杯飲品🍹,一個小食🥧同埋一個主食🍲