2022-11-26
.Friday lunch同朋友過黎呢間新餐廳試下,lunch menu都有好幾樣選擇,包湯、沙律、main、飲品,價錢唔過$200,算幾抵食~-前菜-雜菜湯 - 味道正常,唔會過咸,小法包幾好食沙律 - 有吞拿魚粒,沙律菜都新鮮,味道正常-主菜-香煎虎蝦西班牙飯 ($158)以鑊盤盛載,即叫即整,上枱時熱焫焫😍虎蝦開邊,食落夠爽口,飯粒夾雜西班牙肉腸粒、雜菜,炒得粒粒分明,味道都幾好幾香的。鹽燒頂級翼板肉牛扒 ($178)翼板肉本身有細筋路同多油花,但食落唔會覺得難咬,口感較Q,煎得剛好,肉質都嫩同juicy。配菜係薯蓉,打得幾滑,如果加上牛油就更好食了!我地仲叫左份churros一齊食,配上朱古力同奶油醬,好邪惡但真係好想食🤤churros都係即叫即炸,炸得較軟熟,甜度剛好,都唔錯既。飲品我叫左熱檸茶,朋友叫左咖啡,有小小既拉花,都ok既。呢到環境都幾chill,播住輕快音樂。店員服務都幾好,整體感覺都覺得唔錯的。
-前菜-
雜菜湯 - 味道正常,唔會過咸,小法包幾好食
沙律 - 有吞拿魚粒,沙律菜都新鮮,味道正常
-主菜-
香煎虎蝦西班牙飯 ($158)
鹽燒頂級翼板肉牛扒 ($178)
飲品我叫左熱檸茶,朋友叫左咖啡,有小小既拉花,都ok既。