2023-07-31 4082 瀏覽
平時食港女tea都要2xx-4xx up一位,但Joia嘅價錢係平時嘅一半。本來諗住價錢咁平,質素都可能無咁好,無抱好大嘅期望,但食落有驚喜!🌟Croissant 入面係蟹肉沙律,蟹肉份量多,每啖都食到,而沙律味唔會遮蓋蟹肉嘅味🦀🌟Foie gras 有水果去除油嘅感覺,令食物嘅味道提升多一層🌟Crab cake 係輕輕煎炸過,外層有啲脆口,但食落唔油,而入面用薯仔同蟹肉整,配埋個醬,食落味道好和諧甜品整體高質嘅,但我個人最鍾意係Tiramisu同Berries mousse😃🌟Tiramisu 入面嘅蛋糕同cream比例剛剛好,食蛋糕嘅同時有足夠嘅cream配合,而且甜度適中,拿捏得好好🌟Berries mousse 平時我好憎食關於莓嘅甜食,一嚟覺得酸,二嚟有啲餐廳會為咗遮蓋酸味,會用好多糖,令成個甜品又好酸又好甜,但呢個甜品唔係太酸,雖然有落糖但點到即止,仲食得出莓味呢個set每人仲可以自選一杯飲品♪( ´▽`)我簡咗朱古力奶🍫不過呢間餐廳有樣地方唔好係服務,啲waiters唔會太理你,語氣都唔係太好🙊但食物質素同價錢嚟講都值得一試