2017-02-08 727 瀏覽
今日朋友帶我來到深水埗lunch, 唔係去老地方開餐而係黎到市政大廈附近食西式快餐試新野, 因為係地鋪我地好易就locate到. 安格斯牛肉漢堡配薯皇 ($61)運作橫式與一般快餐店無異, 都係收銀處order俾錢然後揾位坐低等食, 見到Burger同Augus Beef 兩個美味keyword, 而且配薯皇, 都無留意其他野食就點左, 等左10分鐘左右就來了. 一個長方型盒仔裝住滿佈白芝蔴嘅麵包+鋪滿薯角已經令我食指大動, 而薯角係睇住喺炸爐即炸即起, 脆卜卜嘅程度可想而知, 外面脆, 薯仔熱辣辣, 原個薯仔連皮炸起先有咁好味, 平時M仔食嘅牙簽咁粗嘅薯條完全無得比, 每條薯角size都粗過手指公, 見到墊底吸油紙得一兩滴油, 明顯係凳走大部分油先放落黎, 好有心機. Burger清楚睇到每個layer, 醬, 生菜, 蕃茄, 洋蔥, 片裝芝士, 主角Augus, 包. 配合返個burger塊蕃茄用左成舊嘅最大個片, Angus beed煎得好香, 咬落好juicy, 每一啖都平均好好咀嚼, 完全食唔到d雜嘅肉, 塊芝士以牛肉嘅熱力熔在一起, li個餐係色香味俱全的, 質素絕不輸俾中
安格斯牛肉堡配薯皇
安格斯牛肉漢堡配薯皇 ($61)
運作橫式與一般快餐店無異, 都係收銀處order俾錢然後揾位坐低等食, 見到Burger同Augus Beef 兩個美味keyword, 而且配薯皇, 都無留意其他野食就點左, 等左10分鐘左右就來了. 一個長方型盒仔裝住滿佈白芝蔴嘅麵包+鋪滿薯角已經令我食指大動, 而薯角係睇住喺炸爐即炸即起, 脆卜卜嘅程度可想而知, 外面脆, 薯仔熱辣辣, 原個薯仔連皮炸起先有咁好味, 平時M仔食嘅牙簽咁粗嘅薯條完全無得比, 每條薯角size都粗過手指公, 見到墊底吸油紙得一兩滴油, 明顯係凳走大部分油先放落黎, 好有心機. Burger清楚睇到每個layer, 醬, 生菜, 蕃茄, 洋蔥, 片裝芝士, 主角Augus, 包. 配合返個burger塊蕃茄用左成舊嘅最大個片, Angus beed煎得好香, 咬落好juicy, 每一啖都平均好好咀嚼, 完全食唔到d雜嘅肉, 塊芝士以牛肉嘅熱力熔在一起, li個餐係色香味俱全的, 質素絕不輸俾中環成舊水一個嘅burger.

汽水
配冰凍汽水先至完滿~
剛剛再search先發現佢地開左分店, 所以我一直深信人地寫幾多幾好都無用,食物有質素先至係致勝之道
2016-12-26
10 分鐘 (堂食)
安格斯牛肉堡配薯皇
  • Angus  Beef  Burger