2014-07-19 2233 瀏覽
作為一個抹茶控,當然唔會放過試任何抹茶既野食(抹茶跟綠茶既分別...大慨都唔使多講) 由於訂左位,所以唔使等太耐,店內只有大約十張餐桌,仲要大小不一,其實都幾唔好坐。有部份中式擺設,整體感覺還可。下單時同侍應妹妹講好左先食主食,後上甜品。結果,都係上甜品先,服務還有待改進。還要順帶一提,menu 係英文的。完全格格不入,九唔搭八既感覺 主食:Big breakfast.味道可以,豆腐干同素火腿都幾特別。甜品 : 抹茶心太軟抹茶味好濃郁,連埋雪糕一齊食。一冷一熱 ,相比brownie,無咁出色。matcha brownie好吸引,特別既一個甜品。熱熱既鐵板,連一小杯濃抹茶,一倒落去就jar 一聲咁。加埋上面溶溶地既雪糕,超夾。推介必試。飲品:matcha soul抹茶熱飲係用豆奶泡的,有杏仁片,提子乾,小小乾花組合新鮮,但味道普通。整體來說,食物質素唔差,不過價格稍貴,同埋坐位一般,試一次就夠,想去食既人,記得要訂位

主食:Big breakfast.
味道可以,豆腐干同素火腿都幾特別。

甜品 : 抹茶心太軟
抹茶味好濃郁,連埋雪糕一齊食。一冷一熱
,相比brownie,無咁出色。

matcha brownie
好吸引,特別既一個甜品

飲品:matcha soul
抹茶熱飲
係用豆奶泡的,有杏仁片,提子乾,小小乾花
組合新鮮,但味道普通。

2014-07-17
  • matcha brownie