2018-02-27
開左好耐一直無食過,今次陪抹茶控過黎試下睇過review 知道佢仲有咸食,所以直接過黎ko 哂dinner dessert選左京式鰻魚飯$98,鰻魚都有2大截,份量唔算少. 有少量細骨,鰻魚皮有一定厚度,比較煙韌,粘度高. 飯量女士黎講適中,睇落帶鼓油色但其實無咩味林屋和式料理 $88,有多樣料理,味道有住家菜感覺. 炒小銀魚幾下飯,salad 炒木耳同丸等味道不過不失. 另外以小碟裝住醃白蘿蔔酸酸幾開胃飲品share 左杯抹茶牛奶忌廉 $48,比較偏甜. 可能cream 奶味較重蓋過左抹茶香.甜品order左芭菲$98 同焙茶卷蛋$88.前者材料都幾豐富,除左抹茶雪糕仲有strawberry jam, 白玉,紅豆,寒冰,米通等.抹茶雪糕texture都算幼滑,帶抹茶香,無回甘. 如果喜歡抹茶香但不喜太濃郁同苦澀抹茶應該都會滿足.不過抹茶控朋友同我都不約而同追求濃度更高抹茶味.後者焙茶卷蛋texture 都濕潤唔會太乾,可惜偏甜而且無焙茶味. 焙茶雪糕相對卷蛋較好
甜品order左芭菲$98 同焙茶卷蛋$88.
不過抹茶控朋友同我都不約而同追求濃度更高抹茶味.