2022-06-18
慕名前來支持本地抹茶品牌灣仔日月星街成日聽得多,都知知地近金鐘個頭附近亦有多間咖啡店,酒吧,餐廳講番間店,好細間,呈長型個度門真係窄到肥D都入唔到....另外有個細嘅outdoor area(頭先見有人喺度影相就唔出去了,加上搵呢間店都行到身水身汗)全間店都係抹茶野啦當然,雖然行到好熱,但都堅持叫杯熱嘅match latte,咁先試到個味道(咖啡亦係,還記得讀緊中四個陣,大熱天時成班同學叫凍飲,仲笑緊唯一有個男同學飲熱咖啡,而家我就明白了)等左陣店員就端上飲品,好似咖啡咁有個靚靚拉花咁當然係試個味道啦唔係為左睇佢拉花有幾靚一飲,抹茶味超級濃郁,加上鮮奶,口感好rich,好正當然一分錢一分貨,呢杯都要$50,比起一般大家所認識嘅match latte貴十元八塊吧不過我想講,同咖啡一樣,價錢都係有好多唔同,差在你覺得值定唔值,我就覺得唔錯,強烈推介比同我一樣嘅抹茶控 👍🏼
灣仔日月星街成日聽得多,都知知地近金鐘個頭
附近亦有多間咖啡店,酒吧,餐廳
講番間店,好細間,呈長型
個度門真係窄到肥D都入唔到....
等左陣店員就端上飲品,好似咖啡咁有個靚靚拉花
咁當然係試個味道啦唔係為左睇佢拉花有幾靚
一飲,抹茶味超級濃郁,加上鮮奶,口感好rich,好正