2017-05-18 471 瀏覽
同好友約好交換手信,去到沙田搵食,食完午餐後逛街!行完又去食甜點!我同佢都喜歡綠茶,所以佢介紹呢間比我!去到剛好對面裝修起咗圍板,所以走廊窄咗,景觀欠奉!店內和式淺木傢具清新!坐低一人一份甜點!店員好快整好!黑蜜抹茶蕨餅($39)和式擺盤,配有一杯熱茶,一碗蕨餅賣相正常,蕨餅煙煙韌韌,軟身彈牙,抹茶粉微甘!味道唔錯!係茶香爭啲!配嘅煎茶夠熱,配蕨餅好夾!抹茶白玉新地($54)朋友食!賣相靚,試咗抹茶雪榚,軟滑但無乜茶味!白玉煙韌彈牙!ok!店員係後生女,無乜表情,上菜放低就走,埋單都唔會出聲,放低收據就轉頭來收走!交收零交流!(當時得3枱客,唔係好忙)地方及食物都唔錯,不過服務就cool啲!

地方及食物都唔錯,不過服務就cool啲!
2017-05-10