2016-11-08
黑仔我整一隻牙攪左万幾蚊,今日放假繼續去杜牙根,醫那裂左既牙牙,由於醫生卜左下午,所以就去到附近小店食。呢度有五張枱,下午去都幾爆場,好多等外賣呢。特別推介清燉湯45熱辣辣可愛粉紅盅裝住,黑虎掌同豬肉好足料,一上桌已香噴噴,湯好清,一點肥都無,啱我呀,仲有金華火腿陳皮甘荀木耳絲瘦肉等,一半湯一半料,好健康。蕃茄濃湯豬軟骨18肉幾軟,份量幾多,蕃茄味淡淡的。軟骨位亦幾多,好爽。黑虎掌菌醬14外面好少見有呢個醬,味道特別濃郁,幾有口,撈面食刺担担面的肉碎,辣得黎好過癮,推。不過一定要同主食同吃,單吃偏咸。台灣新竹米粉9呢個幼身米粉,好適合牙無牙力近來既我,嘻。是日甜品24抹茶芝士旦糕質地滑身,刺布甸啫喱咁滑一滑,唔會甜又有茶味,個底唔硬,薄一薄,成個口感好light,今餐最正係呢樣。核桃米露10凍個樣好刺朱古力奶,米味淡淡的,核桃也是,不過十個大洋,呢個比一般甜飲抵多健康多。食後感:第一次呢度飲燉湯,價錢幾相宜,食物好健康咁,每樣細細地,可以一次過試好多,啱曬心大心細既我。
肉幾軟,份量幾多,蕃茄味淡淡的。軟骨位亦幾多,好爽。
呢個幼身米粉,好適合牙無牙力近來既我,嘻。