2022-05-09 477 瀏覽
想試好耐 由佢起新蒲崗第一間店收藏到宜家已經開咗三間分店😂最出名一定係蜜瓜包同超有特色嘅bagel▶️ 湯種伯爵麻薯奶茶貝果 ($20)貝果望落去唔係好大咁 但原來一個已經110g! 好重手超驚喜係bagel入面啲餡 見到啲啡色黑糖麻薯同埋一堆唔太清楚係咩嘢🙈黑糖麻薯好黏 味道口感都超似boba珍珠🧋帶微微甜味嗰啲唔知咩嚟嘅嘢可能純粹係充滿奶茶味嘅包?因為質感唔creamy又唔係cheese 只係奶茶味特別出😋Bagel包質好煙韌 本身外皮較硬🥯如果軟返少少會好啲包上面見到粒粒伯爵茶粉 但係無乜味 感覺奶茶味仲出▶️ 日本宇治抹茶蜜瓜包 ($18)望落好似菠蘿包咁 不過面層比較甜 可以食到一粒粒砂糖 感覺又脆口啲👍🏻勝在唔會太過甜原本已經好脆 好似曲奇咁 建議大家食要小心啲 因為佢好易散 會跌到周圍都係😆抹茶味濃醇而唔假 一開包裝已經聞到啦💚抹茶控一定要試麵包好鬆軟 明顯同bagel湯種唔同 呢個比較似donut質感🍞入面仲有奶酥 令佢冇咁單調而且抹茶味再香濃啲😍比起菠蘿包 佢冇咁油膩-好欣賞佢哋啲麵包款式夠新穎 而且知道佢哋係本土小店出身 更加值得支持🔥我自己鍾意蜜瓜包多啲 不過bage
想試好耐 由佢起新蒲崗第一間店收藏到宜家已經開咗三間分店😂
最出名一定係蜜瓜包同超有特色嘅bagel

▶️ 湯種伯爵麻薯奶茶貝果 ($20)
貝果望落去唔係好大咁 但原來一個已經110g! 好重手

黑糖麻薯好黏 味道口感都超似boba珍珠🧋帶微微甜味
Bagel包質好煙韌 本身外皮較硬🥯如果軟返少少會好啲
包上面見到粒粒伯爵茶粉 但係無乜味 感覺奶茶味仲出
湯種伯爵麻薯奶茶貝果

▶️ 日本宇治抹茶蜜瓜包 ($18)
勝在唔會太過甜
原本已經好脆 好似曲奇咁
建議大家食要小心啲 因為佢好易散 會跌到周圍都係😆
抹茶味濃醇而唔假 一開包裝已經聞到啦💚抹茶控一定要試
入面仲有奶酥 令佢冇咁單調而且抹茶味再香濃啲😍
比起菠蘿包 佢冇咁油膩
日本宇治抹茶蜜瓜包
好欣賞佢哋啲麵包款式夠新穎 而且知道佢哋係本土小店出身 更加值得支持🔥我自己鍾意蜜瓜包多啲 不過bagel都值得試!
外賣自取
湯種伯爵麻薯奶茶貝果