作為茶控呢個星期真係收到勁多次買一送一嘅廣告🤫 終於趁呢個機會造訪,朝早九點半都已經有差唔多十位顧客排隊😂今次嘅優惠係會員飲品買一送一,自己嗌嘅matcha latte ($42)就正常發揮,反而朋友嗌嘅hojicha latte ($42)炭焙香好突出,呢個有驚豔到,感覺比抹茶更濃😳 matcha expresso latte ($48)比我想像夾,咖啡同抹茶嘅味啱啱好平衡,自己估唔到反而matcha tokyo最正嘅唔係matcha😂呢到除咗抹茶,Croffle都幾出名,同朋友嗌咗兩件,其實都幾大份,兩個人食一份就啱啱好🥐 上菜嘅時候微暖,外脆內酥,唔會太油膩😝 matcha milk jam croffle ($42) 抹茶奶醬份量都幾多,食落都抹茶味幾出,但會比較甜😛matcha mochi croffle ($42)麻糬都係抹茶味,表面再灑咗啲抹茶粉,自己覺得呢款就相對冇咁出抹茶味🍵 兩款相較之下較推介前者🤪