2017-10-07 130 瀏覽
自從呢間麥記裝修後,都未嚟過,剛剛係2個月前,全間麥當勞連麥咖啡都重新粉飾,換成多部自助點餐機,甜品站依舊保留返,煥然一新,燈光比之前好,感覺舒服又寫意,既然放假,就要喺度hea一hea今次主題係抺茶,當然要試吓佢主打日本山尾抺茶有幾巴閉先, 紅豆抺茶撻,外脆內軟,入口充滿濃濃抺茶味道,但係又唔似日本個種非常濃烈嘅味道,不過係香港,算係好重綠茶味,入面批底都脆,個餡係有紅豆嘅,面頭有流心嘅感覺,上面仲有一小塊OREO餅乾 紅豆抺茶層層疊呢個千層蛋糕,比之前芒果味,又有唔同感覺,面頭泡沫抺茶粉,每層入邊有抺茶忌廉加紅豆,都算多料,口感一流,比起其他鋪頭,抵食好多總括而言,今次麥咖啡呢個抺茶新搞作,非常有心,連同日本西尾抺茶攪連乘,真係值得一讚

今次主題係抺茶,當然要試吓佢主打日本山尾抺茶有幾巴閉先,

紅豆抺茶撻,

紅豆抺茶撻