2019-05-12
難得風和日麗嘅 Long weekend Day 1,梗係要開個好頭啦,於是全日展示港人強項:無間斷連走3場食、飲、食!其實夜晚𠴱餐係即興嘅,1行6人踩上旅行社攞完料,諗起想試好耐嘅西班牙餐廳就喺附近,於是即訂,好在有位咋。我地叫咗6樣嘢:奄列蛋餅、燒魚、火焰燒雞、鹽燒紅蝦蒜片欖油意粉 (蝦分開上)、海鮮飯、德國鹹豬手伴酸椰菜。啲食物質素唔差,火焰🐔、燒🐟、🐷手都出奇地嫩滑多汁 (啲樣望落以為好乾)。就連我一向唔like嘅🐔胸,咬落竟然有鹹香雞汁滲出!原來吸睛同呃like指數極高𠴱團火既有姿勢又有實際,打扮有型嘅職員姐姐話團火可以即時鎖住啲肉汁,又學到嘢啦。隻🐷手層皮烤/燒得脆口唔韌,裡面啲肉細嫩唔嚡。意粉、海鮮飯裡面嘅蝦係新鮮貨色,大隻、鮮甜有質感 👍。係個飯底唔夠香同略嫌有少少鹹,啲青口肉就離奇地縮到好的骰。朋友留意到餐牌上每道菜都寫明有幾多卡路里😉(我只會留意💰 )。職員姐姐話其中一位老闆係營養師,所以菜式主要用烤焗方式炮製,香口得嚟又較健康。食到尾聲,姐姐問我地仲有冇嘢想加,我地話冇,佢轉頭就捧住個盒同我地講話有得玩抽獎,頭獎係全單1折!!!嘩,責任咁重大,我地冇人敢出手,於是
於是全日展示港人強項:無間斷連走3場食、飲、食!
其實夜晚𠴱餐係即興嘅,1行6人踩上旅行社攞完料,
諗起想試好耐嘅西班牙餐廳就喺附近,於是即訂,好在有位咋。
我地叫咗6樣嘢:
奄列蛋餅、
燒魚、
火焰燒雞、
鹽燒紅蝦蒜片欖油意粉 (蝦分開上)、
海鮮飯、
德國鹹豬手伴酸椰菜。
啲食物質素唔差,
火焰🐔、燒🐟、🐷手都出奇地嫩滑多汁 (啲樣望落以為好乾)。
就連我一向唔like嘅🐔胸,咬落竟然有鹹香雞汁滲出!
原來吸睛同呃like指數極高𠴱團火既有姿勢又有實際,
打扮有型嘅職員姐姐話團火可以即時鎖住啲肉汁,
又學到嘢啦。
隻🐷手層皮烤/燒得脆口唔韌,裡面啲肉細嫩唔嚡。
意粉、海鮮飯裡面嘅蝦係新鮮貨色,大隻、鮮甜有質感 👍。
係個飯底唔夠香同略嫌有少少鹹,啲青口肉就離奇地縮到好的骰。
朋友留意到餐牌上
每道菜都寫明有幾多卡路里😉
(我只會留意💰 )。
職員姐姐話其中一位老闆係營養師,
所以菜式主要用烤焗方式炮製,
香口得嚟又較健康。
嘩,責任咁重大,我地冇人敢出手,於是邀請姐姐欽點其中一位美女做代表,
結果我地抽中全單3折 😱😆,
即係原本$1,560,
折後$567,
搞到我地都👻咁唔好意思 😅。
(我地事後驗證過,堅係有1折波波喺個抽獎箱入面)。
姐姐話折扣抽獎玩足成個5月,
睇吓下次可唔可以再下一城啦 😁。
題外話/補充資料:
可以玩折扣抽獎,最正抽到全單1折