2017-04-08 179 瀏覽
去左觀塘mega box睇戲,咁就去埋附近既food court醫肚仔啦個時先發現,Food Court係冰球場附近,所以可以一邊食飯一邊睇冰球賽搞到我掛住睇波,唔記得食野因為唔想咁熱氣,想食野清淡少少,所以就去左試食Antoshimo既蒸飯啦。 我就叫左個上蒸下煮既二段定食,岩鹽蒸雞配豚骨炊飯配壽喜燒湯底。晚餐時段,侍應會幫手上埋菜,服務比起其他Food court檔位好得多餸會用蒸籠蒸熱上菜,飯會放係下層既鐵碟,要食既時候先撈埋食雞肉蒸得十分嫩滑,而且有好多香菇同肉鬆,所以成個菜的味道都好香味道偏向清淡,感覺健康最要提既一定係芝士撈飯啦,俾足一碗芝士我地去撈埋啲飯食,個飯有齊壽喜燒既甜味,又有芝士個香味,真係超好味,絕對可以再encore
搞到我掛住睇波,唔記得食野

餸會用蒸籠蒸熱上菜,飯會放係下層既鐵碟,要食既時候先撈埋食
味道偏向清淡,感覺健康

最要提既一定係芝士撈飯啦
,俾足一碗芝士