2018-06-08 200 瀏覽
一直都知寶林開咗間Fullhouse Egglet,專食雞蛋仔。不過平日好似冇咩機會食,呢日行完街,特登去食個tea睇完餐牌都覺得款式幾有新意,諗唔到雞蛋仔都可以同熱狗、Pizza連上關係。不過今日都係想食d甜野,所以都係揀個甜味嘅~奶醬多($36)人頭樣嘅雞蛋仔一向係Fullhouse嘅特色👶🏻,今次仲推出咗一d新口味。草根試左奶醬多雞蛋仔🐣,真係非常有趣嘅組合😝。雞蛋仔上唧上花生味嘅吉士🥜,放上粒粒烘脆嘅多士,最後再淋上練奶。味道都幾香,但雞蛋仔質感太硬,唔似食緊雞蛋仔。有見到中間白色個嚿物體嗎?其實佢係一嚿焗過嘅棉花糖,都算係一大特色嚟嫁❗️因為焗過,所以用叉輕輕一拮就會形成拉絲效果😝味道就較為甜少少,不過玩味十足呀!p.s.: 呢個價錢食雞蛋仔貴左d,唯有當佢係個甜品咁食都還可以。
不過平日好似冇咩機會食,呢日行完街,特登去食個tea

不過今日都係想食d甜野,所以都係揀個甜味嘅~

奶醬多($36)

奶醬多
奶醬多