2021-09-22
💛我對牧羊少年嘅記憶 停留左係大學會一大班人食 同埋入面係以旅遊為主題 (出賣年齡系列)💛好多年冇去 分店開多左好多 估唔到食物質素都提升左咁多 🐓風沙蒜香雞肉排 $78🤤呢個超邪惡 雞排皮煎到超級香脆 咬落去會格一聲 上面鋪左滿滿嘅炸蒜 不過個炸蒜都幾辣 但辣得好過癮 🌶皮咁香脆 但雞排肉質都係好juicy 完全係外脆內滑❣️必點 呢個好熱氣但真係好好食 你叫左覺得唔好食話我知😂🍤明太子鳳尾蝦意大利粉 $98明太子醬好足料 撈勻左之後 意粉都好creamy 意粉軟硬度同濕度都剛好🐟香煎紅𩶘魚柳 配荷蘭汁 $148平時好少西餐係用𩶘魚 今次試下 魚質好嫩滑 外皮煎得乾身香口荷蘭汁 啫係蛋黃奶油醬咁 但味道唔算濃☕️brown sugar cafe latte $46❤️❤️❤️超心心眼飛馬拉花❤️❤️❤️估唔到牧羊都有咁高質咁有心思嘅拉花咖啡質素都ok 就算叫左黑糖牛奶 都冇蓋過咖啡味道 🧋抹茶可可朱古力 $52睇樣抹茶同朱古力比例係一半半 但似落都好濃郁嘅朱古力味 加埋cream好滑 夏天飲呢個好正💛餐廳有室外同室內位置 外面都幾chill 不過怕熱都係等冬天先😂
💛好多年冇去 分店開多左好多 估唔到食物質素都提升左咁多
🐓風沙蒜香雞肉排 $78