2013-10-19
今日happy friday, lunch同同事仔一齊去食新開delight 開心下1:20pm到, 好彩唔洗排隊, 平時我地經過都好多人等呀一坐低, 我同同事就點左lunch set 香煎羊架, 包餐湯同餐飲 湯有2款選擇: 是日精選(日日不同) or 意大利雜菜湯我地就揀左是日精選南瓜湯等左一陣, 好快就上左南瓜湯, 好香, 好有瓜甜味, 都幾大碟, 吾錯!店員很醒目, 見我地飲完湯先上菜呢份香煎羊架真係好驚喜, lunch黎講, 真係好豐富有成3件羊架, 真係估吾到份量甘多煎得岩岩好, 外面脆脆的, 肉質彈牙又嫩滑, yummy!!!!!另外呢個餐可以跟薯菜or紅米飯, 我同同事都揀左薯菜是有炒香過的甘筍同翠肉瓜粒, 仲有薯角成個餐都好有水準, 我同同事都食晒成個餐, 正!食飽飽, 就上埋餐飲, 我同同事都見到隔離枱d latte拉左花, 好吸引所以我地都升級叫左latte, 好期待唔知咖啡師會拉咩花呢...登登登登!!!!先來一杯 小熊拉花latte!! 開心死我地啦~~咖啡師小姐仲親手送上, 好窩心!!之後我地問佢仲識拉咩花, 唔要小熊有冇其他得意公仔, 佢立即話可以!!期待
1:20pm到, 好彩唔洗排隊, 平時我地經過都好多人等呀 一坐低, 我同同事就點左lunch set 香煎羊架, 包餐湯同餐飲
湯有2款選擇: 是日精選(日日不同) or 意大利雜菜湯
我地就揀左是日精選南瓜湯
等左一陣, 好快就上左南瓜湯, 好香, 好有瓜甜味, 都幾大碟, 吾錯! 店員很醒目, 見我地飲完湯先上菜
呢份香煎羊架真係好驚喜, lunch黎講, 真係好豐富
有成3件羊架, 真係估吾到份量甘多
另外呢個餐可以跟薯菜or紅米飯, 我同同事都揀左薯菜
是有炒香過的甘筍同翠肉瓜粒, 仲有薯角
成個餐都好有水準, 我同同事都食晒成個餐, 正! 食飽飽, 就上埋餐飲, 我同同事都見到隔離枱d latte拉左花, 好吸引
登登登登!!!!
之後我地問佢仲識拉咩花, 唔要小熊有冇其他得意公仔, 佢立即話可以!! 期待中....
好快就整好左啦, 係三隻小豬拉花latte!!! 真係好得意, 我同事仲留意到小豬個咀 >3<
而味道很香濃, 奶泡很細膩, 加上公仔拉花, 加晒分!!
lunch set 餐飲升級latte雖然要加錢, 但可以飲到一杯充滿對咖啡熱愛既latte, 物超所值!
總括: 店子小小, 座位不多, 但很親切, 我同同事都覺得可以再來幫襯, 支持自家小店!!
題外話/補充資料:
lunch set每星期更換, 5款set以供選擇, 可選沙律, 意粉, 意大利飯, 肉眼, 羊架