2013-10-19 59 瀏覽
今日happy friday, lunch同同事仔一齊去食新開delight 開心下1:20pm到, 好彩唔洗排隊, 平時我地經過都好多人等呀一坐低, 我同同事就點左lunch set 香煎羊架, 包餐湯同餐飲 湯有2款選擇: 是日精選(日日不同) or 意大利雜菜湯我地就揀左是日精選南瓜湯等左一陣, 好快就上左南瓜湯, 好香, 好有瓜甜味, 都幾大碟, 吾錯!店員很醒目, 見我地飲完湯先上菜呢份香煎羊架真係好驚喜, lunch黎講, 真係好豐富有成3件羊架, 真係估吾到份量甘多煎得岩岩好, 外面脆脆的, 肉質彈牙又嫩滑, yummy!!!!!另外呢個餐可以跟薯菜or紅米飯, 我同同事都揀左薯菜是有炒香過的甘筍同翠肉瓜粒, 仲有薯角成個餐都好有水準, 我同同事都食晒成個餐, 正!食飽飽, 就上埋餐飲, 我同同事都見到隔離枱d latte拉左花, 好吸引所以我地都升級叫左latte, 好期待唔知咖啡師會拉咩花呢...登登登登!!!!先來一杯 小熊拉花latte!! 開心死我地啦~~咖啡師小姐仲親手送上, 好窩心!!之後我地問佢仲識拉咩花, 唔要小熊有冇其他得意公仔, 佢立即話可以!!期待
1:20pm到, 好彩唔洗排隊, 平時我地經過都好多人等呀
湯有2款選擇: 是日精選(日日不同) or 意大利雜菜湯
我地就揀左是日精選南瓜湯

南瓜湯
店員很醒目, 見我地飲完湯先上菜
呢份香煎羊架真係好驚喜, lunch黎講, 真係好豐富

有成3件羊架, 真係估吾到份量甘多
另外呢個餐可以跟薯菜or紅米飯, 我同同事都揀左薯菜
是有炒香過的甘筍同翠肉瓜粒, 仲有薯角
成個餐都好有水準, 我同同事都食晒成個餐, 正!
香煎羊架
登登登登!!!!

期待中....
好快就整好左啦, 係三隻小豬拉花latte!!!
真係好得意, 我同事仲留意到小豬個咀 >3<
而味道很香濃, 奶泡很細膩, 加上公仔拉花, 加晒分!!
lunch set 餐飲升級latte雖然要加錢, 但可以飲到一杯充滿對咖啡熱愛既latte, 物超所值!

總括: 店子小小, 座位不多, 但很親切, 我同同事都覺得可以再來幫襯, 支持自家小店!!
題外話/補充資料: lunch set每星期更換, 5款set以供選擇, 可選沙律, 意粉, 意大利飯, 肉眼, 羊架
2013-10-18
南瓜湯