2018-04-12
3月28日,又到左同老婆豬既紀念日!!知道老婆豬鐘意食拉面,今次搵哂資料,帶老婆豬到銅鑼灣食金田家。呢間係OPENRICE TOP 30以內唯一一間拉面店,既然係咁,必來一試。 雖然間店比較細,不過黎到之後都唔洗點等位,我同老婆豬都餓餓豬了~就盡情點野食=) 我地叫左兩個拉面,唐雞塊,餃子同埋炸薯餅。 要餵飽隻豬仔=) 我同老婆豬既拉面雖然唔同,不過D味都差唔多,老婆豬就話D差燒好大哂,好正好好味,個湯底都幾濃幾夠味,最重要係老婆豬食完之後都唔會話好口渴,應該都係冇哂味精A_A好味~好味~而且老婆豬都讚果到D辣醬好香,加落D面到好好味!雖然果四隻餃子冇影到相,不過我覺得個味道一般,其實冇乜味,要點埋佢D醬先有D酸酸地既味,而個餡就有D肉有D菜咁,個皮就煎到好香好脆,但又唔會太油。其實都可以一試,但唔好太大期望。唐雞塊表現嘛嘛,D粉厚都算,雞肉既質地唔嫩滑,又老又乾,而冇乜雞味……劣評,都冇咩好再評了~兩塊薯餅~有一個係紫薯餡另一個係有D肉既餡,味道普通,對於我黎講冇乜新鮮感,可能係因為我細個果D食到慣哂。最後總結,係日本拉面黎果,呢間既價錢唔算係貴,但係D拉面幾好食,拉面既性價比係
最後總結,係日本拉面黎果,呢間既價錢唔算係貴,但係D拉面幾好食,拉面既性價比係唔錯,大家可以放心一試,不過其實食物就唔建議大家試了。店面細,人唔算多,不過都全得唔夠舒服,好彩都唔會太嘈,可以價到下計=)