2017-10-31
好似所有連鎖野開到黎屯門都水準直插冇水花 schoolfood如是 beerliner如是 茶木如是.. 連霸嗎都唔例外 早幾個月知道霸嗎喺屯門開分店超開心 但開喺嗰個風水唔多好既位(冇一間做得長)都有啲擔心 果然不出所料 啲食評彈多過讚 好啦平日8點幾唔使點排隊一於試下佢啦 果然係失望既😐雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88 😋: 6/10唔係周圍有雞叉燒食就叫一碗試下 一上枱已經知道出事 好似好多食評咁講 碗湯只可以叫暖 食拉麵唔夠熱真係死罪 幾好味都假 揀左適中麵質 正正常常 但食到尾覺得好難食因爲又腍左又凍哂 溏心蛋係流心既不過冇乜味 雞叉燒個味道幾好 不過係凍 浪費左炙燒豚肉味玉拉麵 $88 😋: 5/10試返招牌先 呢碗揀左硬麵 口感好過雞叉燒嗰碗 不過又係唔夠熱 得一塊豚肉 週邊啲肉乾到好似紙皮咁 係近脂肪啲肉先好少少 個湯底可能因為唔夠熱既關係一啲都唔香 整體唔叫難食 但真心普通 好彩唔使排 要排隊仲要食呢個質素真心會好嬲
雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88 😋: 6/10
炙燒豚肉味玉拉麵 $88 😋: 5/10