2018-12-05
今日放假,所以就去咗黃埔Aeon行下街,咁啱經過呢間拉麵店,所以就去坐低試下😋。我真係非常鍾意食豚肉,所以我就叫咗一碗有辣味嘅豚肉拉麵😍, 另外再追加咗一份蔥花同埋筍絲😎。拉麵嘅湯底非常濃郁,而個拉麵未追加之前,入面已經有超多配料😶,例如有流心蛋、紫菜、木耳等,啲配料同拉麵一齊,食落嘅口感真係超夾👍。 而且我追加嘅蔥花同埋筍絲嘅份量真係超多😆,啲荀絲食落仲要非常爽口,價錢咁平就有咁多嘢食真係物超所值😝。拉麵入面嘅豚肉份量都超多,每一塊豚肉都有我手掌咁大👋,而且啲豚肉係即叫即燒,所以食落口感真係入口即溶😍,唔會話好韌。我覺得拉麵轉為套餐嘅價錢比較抵🤓,因為佢仲會另外送埋小食同埋飲品。所以係小食方面我就叫咗碟餃子,呢間店啲餃子真係皮薄餡靚😀,啲餃子配埋佢哋嘅醬油去食,真係超級好食😊。呢間拉麵店嘅水準真心高😙,下次經過Aeon,我都一定再會去食。