2020-01-02 499 瀏覽
假期去到,排左陣就有位,店員帶左去吧台位,位置好闊落,2個人坐既位其他鋪可能會坐4個,地下有籃可以放袋放褸,冬天去特別方便。🔹真.叉燒拉麵配濃湯$108同行友人就叫左一半普通一半真.叉燒。雖然只得6塊叉燒,但一樣可以鋪滿成碗,視覺效果一流。先試一口濃湯,感覺係清湯入面最後加上背脂,而唔係一開始一齊熬煮,個湯無乜油香,但就肥膩左,早知食清湯算。真.叉燒同普通相比係因為用低溫慢煮,上臺時依然係粉紅色,切得薄薄食落粉嫩配湯底非常唔錯。唔知係咪因為要配合慢煮叉燒,個湯唔算熱,定係我諗多左。另外佢係用鹼水幼麵,個人就鍾意粗麵多D。值得一提佢臺面有辣蒜任加,配叉燒食都幾惹味。🔸極上拉麵 $100一半真叉燒用慢煮而成,另一半普通處理。兩種相對起,我竟然係鐘意普通叉燒多d多左份油香同入口即溶既感覺😋貼心既設計,令到為食既人兩款叉燒都可以試到😋切合獨食者既需要👍🏻🔹三矢梳打水 $24去日本必飲👍🏻原汁原味,唔多地方有,好有日本風味👍🏻另外要讚下佢個日式廁所,天氣轉凍,已經長期開左暖板功能,廁所裡面好寬敞同乾淨👍🏻💬為左佢既叉燒,係值得返轉頭。

🔹真.叉燒拉麵配濃湯$108

🔸極上拉麵 $100
一半真叉燒用慢煮而成,另一半普通處理。
兩種相對起,我竟然係鐘意普通叉燒多d
多左份油香同入口即溶既感覺😋
貼心既設計,令到為食既人兩款叉燒都可以試到😋
切合獨食者既需要👍🏻

🔹三矢梳打水 $24
去日本必飲👍🏻原汁原味,唔多地方有,好有日本風味👍🏻

💬為左佢既叉燒,係值得返轉頭。
2020-01-01
5 分鐘 (堂食)
  • 濃湯極上拉麵