餐廳: 八雲札幌拉麵
資訊:

2013-12-27 920 瀏覽
由於天氣凍, 特別想食D熱笠笠既晚餐, 所以走左入東大街既八雲醫肚我地坐低Order左2個拉麵, 分別係牛油拉麵同埋豬軟骨拉麵, 之後再補叫多個韭菜炒豬潤, 可能由於比較夜, 客人較少, 所以食物好快就到韭菜炒豬潤 - 豬潤炒得唔算爽, 但係都算新鮮又唔腥, 而且因為係open kitchen, 望住師傅即叫即炒特別有鑊氣, 讚喔!豬軟骨拉麵 - 淡淡的湯底加上一般的豬軟骨,感覺驚喜不大牛油拉麵 - 真係有大大片牛油遊緊水架!! 牛油融左落湯之後, 成碗湯拉麵既刻變左身咁, 又香又綿, 非常值得一試!經常覺得, 一碗拉麵好食與否, 好睇個人口味, 麵的軟硬, 湯既濃度, 配菜的多寡都好影響評價今次去八雲, 又係另一種口味既拉麵, 而且價錢亦比較相宜, 再去指數有80%!

可能由於比較夜, 客人較少, 所以食物好快就到

韮菜豬潤
豬軟骨拉麵 - 淡淡的湯底加上一般的豬軟骨,感覺驚喜不大
豬軟骨拉麵
牛油拉麵
題外話/補充資料: 有免費蛋免費蛋免費蛋免費蛋 係檯面!
2013-12-15
韮菜豬潤