2019-01-31 182 瀏覽
今日入左黎呢個美食沙漠,原先以為會無咩好食,但喺石門地鐵站旁發現左呢間拉麵,印象中呢間係連鎖嘅日式餐廳,感覺唔係太差,所以就坐低試下佢。配料食拉麵我有個嗜好,就係要食個芽菜配料,好食我會加埋入個拉麵到食,好可惜呢到個芽菜雖然夠辣,但味道麻麻,完全無令我有想食第二啖嘅感覺。辣肉味㬝叉燒溏心蛋醬油豚骨湯拉麵 $86第一啖一定係試左無辣嘅湯先,湯底尚算濃郁,都幾夠味,醬油味幾重,相反豚骨味就唔係幾飲得出。之後撈埋個辣,都幾惹味,唔算太辣,岩哂我呢d唔係太食得辣嘅人。至於個麵,硬度適中,口感唔錯。而個叉燒都幾肥,但個紫菜一黎到巳經浸哂落個湯到淋哂。整體而言,個拉麵係合格嘅,都幾好味,不過我食完之後幾個鐘都幾口乾,相信都落左唔少味精。燒餃子 $25賣相雖然麻麻,但味道都唔錯。廿五蚊有五隻,都幾抵食👍🏻雖然整體唔係話好高質素,但喺呢度黎講應該算係唔錯嘅選擇。

配料

辣肉味㬝叉燒溏心蛋醬油豚骨湯拉麵 $86

燒餃子 $25
賣相雖然麻麻,但味道都唔錯。廿五蚊有五隻,都幾抵食👍🏻

雖然整體唔係話好高質素,但喺呢度黎講應該算係唔錯嘅選擇。