2010-02-10
我想和大家講真係要試下呢間野, 食完之後你就發現呢個世界無難食o既野了。明明中午十二點半, 都可以得一兩個人食, 完全係違反左平時灣仔d食肆排隊人龍的原則, 感覺已經有問題。 我叫了一個菜肉雲吞麵外賣之後,我話可唔可以加豬扒, 佢又係度黑面話叫豬扒要$45.. 唔係化?? $45蚊咪重貴過味千?? 咩豬扒呀??外賣個海報擺明係呃人的, 大家千萬別信。 回到公司後,開始食!! 嘩! 碗野真係好難食!! 我只係有3分鐘距離而且, 碗野已經變左好似糊咁, 個雲吞根本就係廣東雲吞o既包法, 完全唔係上海雲吞黎, 而且d料極難食, 係有一種苦味的, 十分嘔心!! 重有個湯係d奇怪o既豉油水, 麵好似發左10年咁樣.. 成碗野都差到不得了!! 我可以肯定和大家說, 這是我第一次吃到最難食的上海雲吞麵。大家要珍惜所有食物, 因為都會比呢間野好食。
大家要珍惜所有食物, 因為都會比呢間野好食。