2023-05-02
銅鑼灣𝐒𝐮𝐠𝐚𝐫+越黎越多餐廳🍽間間都睇到靚景,真係想每間都去晒🫢雖然今次去個日天氣唔太好,露台位望出去個景有𝐝懞😶🌫️但好彩…餐廳入面行文青風📚淺色木系,又放左好多粉色系花花💖我再拎埋杯𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹都夠打到卡📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~▪餐包法包 • 黑麥包,配竹炭海鹽牛油🖤.▪黑松露蘑菇湯 ($120)表面係份子料理牛乳泡沫層🥛加左松露油,啖啖都飲到打碎左既菇菇🍄.▪廣島燒蠔湯 ($150)依款飲落帶甘香,蠔味濃🥄旁邊煎香左個隻蠔,係生蠔級🦪.▪蟲草花紅蝦扁意粉($350)𝟐大隻紅蝦,意粉掛晒蝦膏做既汁🍝仲加左蟲草花食落口感又幾特別,冇諗過可以咁配搭🫡.▪海膽意大利飯 ($380)面頭一大舊海膽 • 三文魚籽 • 食用花🌼飯底都用埋海膽做汁🧡.▪香煎鱈魚配檸檬牛油泡沫 ($520)魚皮煎到脆卜卜,魚肉好滑身🐟配清清地既檸檬牛油汁,唔會太過搶🍋🧈底有𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡薯蓉🥔配雜蔬菜🥗.▪𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨豬𝐓骨扒($520)超級厚身🤌🏻既𝐓骨豬扒🐷肉質濕潤 • 唔乾柴💦另有配燒汁,同樣都有雜蔬菜伴碟🥗.嗌咗兩杯𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬
間間都睇到靚景,真係想每間都去晒🫢
雖然今次去個日天氣唔太好,露台位望出去個景有𝐝懞😶🌫️
但好彩…餐廳入面行文青風📚淺色木系,又放左好多粉色系花花💖
我再拎埋杯𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹都夠打到卡📸
▪餐包
法包 • 黑麥包,配竹炭海鹽牛油🖤
▪黑松露蘑菇湯 ($120)
表面係份子料理牛乳泡沫層🥛
加左松露油,啖啖都飲到打碎左既菇菇🍄
▪廣島燒蠔湯 ($150)
依款飲落帶甘香,蠔味濃🥄
旁邊煎香左個隻蠔,係生蠔級🦪
▪蟲草花紅蝦扁意粉($350)
𝟐大隻紅蝦,意粉掛晒蝦膏做既汁🍝
仲加左蟲草花食落口感又幾特別,冇諗過可以咁配搭🫡
▪海膽意大利飯 ($380)
面頭一大舊海膽 • 三文魚籽 • 食用花🌼
飯底都用埋海膽做汁🧡
▪香煎鱈魚配檸檬牛油泡沫 ($520)
魚皮煎到脆卜卜,魚肉好滑身🐟
配清清地既檸檬牛油汁,唔會太過搶🍋🧈
底有𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡薯蓉🥔配雜蔬菜🥗
▪𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨豬𝐓骨扒($520)
超級厚身🤌🏻既𝐓骨豬扒🐷
肉質濕潤 • 唔乾柴💦
另有配燒汁,同樣都有雜蔬菜伴碟🥗
嗌咗兩杯𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬一紅一綠❤️💚
▪️Lavender & Rose
草莓🍓飲落甜中帶少少酸,玫瑰花🌹 • 薰衣草裝飾💜
▪️Kappa
燒菠蘿🍍相比下依杯較清甜 • 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐝💦
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店員服務好好🫰🏻上菜時會介紹野食特式位,又肯聽意見。仲有主動幫我揸機影相🙇🏻♀️