2023-01-16 261 瀏覽
一月份嘅期間限定係「とろ祭り」拖羅盛宴,有唔同食材嘅拖羅食。 今次揀左去旺角店,旺角即係旺角,完全係爆炸地多人,下次都係去返另外果啲店。其實拖羅就唔係剩係吞拿魚嘅~ 不過第一件事都係食左 厚切天然藍鰭大呑拿魚腩 同埋 極上厚切長鰭大呑拿魚腩 先~ lol 以佢呢個價其實真係無投訴,特別係藍鰭 真係抵食。 大盛天然黑鮪蔥花吞拿魚海苔包, 我一向都麻麻地佢地嘅海苔包,但係呢個算係幾好。大切日本產油甘魚腩,呢個都好食,好肉地油感都夠。梳乎里海鰻,呢個就有點兒太油,啲油多到滴落隻碟度。炸水牛芝士, 一貫壽司郎炸物嘅有水準,但係好少細份左啲明太子忌廉烏冬,有驚喜。 濃厚湯底,微辣紫蘇香熱辣辣食得過癮~今個月 MVP 反而係 焙茶和風芭菲,佢地甜品一向出色都係,呢個真係令人更加掛住日本。

厚切天然藍鰭大呑拿魚腩
極上厚切長鰭大呑拿魚腩

大盛天然黑鮪蔥花吞拿魚海苔包

大切日本產油甘魚腩,呢個都好食,好肉地油感都夠。
大切日本產油甘魚腩

梳乎里海鰻,呢個就有點兒太油,啲油多到滴落隻碟度。
梳乎里海鰻

炸水牛芝士, 一貫壽司郎炸物嘅有水準,但係好少細份左啲
炸水牛芝士

明太子忌廉烏冬