2018-11-10 939 瀏覽
晚飯時候不過冇訂位,一行四人去 去到, 可能太好生意企喺度等咗一排先至問我哋有冇訂位, 之後安排咗一張枱就走咗去,因為只有兩張櫈,於是我去其他空枱搬櫈埋去, 我在般多咗一張櫈諗住用嚟放手袋, 即係四個人佔咗佢五張櫈, 等咗一排都冇人招呼, 突然之前招呼我嘅女侍應,走埋嚟話酒樓唔夠凳用 咁我話 你都要畀啲地方我放物品㗎 ,我問佢攞張圓櫈放手袋佢都有畀我, 我隔離枱見到咁樣就細細聲話畀番張劑緊嘢嘅櫈佢,但個女侍應又洒手話唔需要, 個女侍應又 走開咗連茶都冇開畀我 我細心睇一睇 當時仲有45張吉枱 而當時有 三至四枱人客都各自有 用一張吉凳放自己嘅物品, 我覺得唔係咁開心就叫個女侍應埋嚟問佢點解 其他枱人客 都可以有一張凳放野, 但係佢就淨係要攞番我放緊袋嗰張櫈, 佢就話佢遲啲會問其他枱嘅人客攞返啲凳!我都唔想再同佢爭拗 我就話唔食啦我走! 總之咁樣嘅招呼我唔會再幫襯佢!

外賣送餐