2017-08-15 50 瀏覽
去到旺角一間酒吧,係我最愛嘅白色門面裝修,餐廳門口仲可以泊車,係入面食都望到出嚟,好方便。酒吧餐廳入面以木為主,裝修比較樸素舒適,燈光昏暗,頗有浪漫情調,見到幾乎滿座,Happy Hour 同埋談心嘅好地方。餐廳酒吧嘅手工啤酒好出名,所以專程來試吓。我哋坐高枱位置,餐牌除咗有手工啤酒之外,仲有唔同款式嘅cocktails,同埋小食pizza等等。小食我就叫咗「大和東望洋雞翼」,雞翼好大隻賣相好靚,連埋雞翼尖有我手板咁大隻,見到雞翼表面有啲香草,聞落去好香,望落去好脆口,食落去好新鮮,雞翼嘅肉汁滲晒出嚟,真係即叫即炸,而且味道啱啱好,唔會太鹹,唔錯唔錯。之後叫咗店舖推介嘅「竹炭薄餅」,我哋選擇咗「麻婆烤雞辣肉碎竹炭薄餅」,呢款係新產品,所以試吓。竹炭Pizza一共切開成八件,賣相好似竹炭嘅黑色為主,出面都食唔到咁嘅款式pizza,面頭有厚厚嘅芝士,再配以蘑菇、烤雞同埋香草粉等等嘅配料,食落去餅底好薄,咬落去好香脆可口,配搭埋有少少麻辣味道嘅雞肉一齊食,好有口感而且好滋味。手工啤酒方面叫左一杯「前程錦繡All the best session pale ale」,呢一款手工啤酒易入口,泡沫

手工啤酒方面叫左一杯「前程錦繡All the best session pale ale」,呢一款手工啤酒易入口,泡沫圓滑,飲落去有藍莓同埋木瓜嘅味道,仲有玫瑰花香添,好特別嘅手工啤酒系列。

我朋友就叫咗「where's Mine」嘅Cocktail,有幾塊檸檬片係入面,再加少少酒,飲落去幾清甜,酸酸嘅味道好開胃。

埋單都只係$400有找,可以飲杯嘢食下小食Relax吓,唔錯嘅一個收工傾計relax好地方。