2019-01-04
約咗朋友去買魚,點知佢臨時有事,失約,仲叫我幫佢買對金羅漢,夜啲拎上去佢屋企。買完魚,見仲有時間,就周圍逛下,順便食埋晚餐先上佢屋企。來到港鐵站口的另一邊,呢度成條砵蘭街開咗好多食肆。一個人食,揀食西餐會方便啲。呢間門面睇嚟唔錯,就呢間吧。餐廳裝修唔錯,尤其吸引嘅係紫色梳化,好搶眼的,仲有啲巨型Bear Bear 公仔做擺設。晚餐set 有8款選擇,百零蚊印有交易,不過我無揀到。我揀咗,職員推介的餐廳招牌小食 【美式水牛城雞翼】,另外,叫多個【巴拿馬火腿牛肝菌醬意大利飯】。飲品就叫咗杯【白牛】。 【白牛】平時多數會飲黑牛,白牛都係第一次飲,即係忌廉梳打加雲呢拿雪糕。飲落無黑牛嘅朱古力雪糕味咁甜,反而仲啱我口味。 【美式水牛城雞翼】 一碟有4大隻。外層被特別醬汁封鎖住,仲有少少香草喺上面添。個醬汁甜甜地,辣辣地,好惹咪。咬落去,雞翼外層係脆口的,而裡面的雞肉就鮮嫩、入味。果然稱得上招牌小食! 【巴拿馬火腿牛肝菌醬意大利飯】賣相唔錯,牛肝菌醬的氣味好特出,離遠都可以聞得到。巴拿馬火腿鹹鹹香香的,非常滋味好食。意大利飯燴咗牛肝菌醬,味道濃郁,但又唔覺得漏。而飯亦有特別的咬口。時間啱啱好,食完
【白牛】 平時多數會飲黑牛,白牛都係第一次飲,即係忌廉梳打加雲呢拿雪糕。飲落無黑牛嘅朱古力雪糕味咁甜,反而仲啱我口味。
【美式水牛城雞翼】
【巴拿馬火腿牛肝菌醬意大利飯】 賣相唔錯,牛肝菌醬的氣味好特出,離遠都可以聞得到。
巴拿馬火腿鹹鹹香香的,非常滋味好食。
時間啱啱好,食完之後,朋友就打嚟,話已經返到屋企。我飲埋杯白牛,就拎埋對金羅漢上去佢到。