2023-12-05 61 瀏覽
想食泰式海南雞, 就係朋友介紹嘅位於大埔的暢和號, 雖然門面比較細, 不過入面有靠近牆嘅梳化卡位位置, 坐落去都比較舒適, 一人就嗌一份晚餐大家開心share食!下單超方便, 只需要掃QR code喺電話慢慢揀嘢食就可以來到必定要試吓餐廳推薦的暢和去骨海南雞飯, 仲有得轉雞髀位置, 來都係用長方形木盤上菜, 有一小碟涼拌青瓜, 一碗湯, 還有三款醬油醬汁, 雞飯粒粒金黃分明, 雞是常溫, 因此食落去比較爽口, 不過秋冬天可以熱上就比較好了!泰式滷水豬手飯也是招牌飯之一, 當中還有滷蛋, 最後我將白飯轉做蝦油撈麵, 撈麵深啡色果然好入味, 又不會太鹹又不會太淡, 豬手皮及肉好腍身, 旁邊還有自家製嘅醬汁, 酸酸甜甜好開胃!小食特色蝦多士, 三角形新鮮即叫即炸的多士, 面頭鋪滿滿滿的黑白芝麻, 口感香脆之餘, 還有粒粒咬口!食泰國菜要飲一杯泰式傳統奶茶, 茶味香濃, 味道唔錯!#暢和號 - 太和大埔太和路14號翠怡花園B座地下15號舖#大埔泰式海南雞 #大埔泰國菜

下單超方便, 只需要掃QR code喺電話慢慢揀嘢食就可以

食泰國菜要飲一杯泰式傳統奶茶, 茶味香濃, 味道唔錯!

#暢和號 - 太和大埔太和路14號翠怡花園B座地下15號舖

#大埔泰式海南雞