2024-03-07 225 瀏覽
呢間餐廳之前係大圍都有食過😊見灣仔都有呢間好相似既餐廳就簡係要入去試下啦。今次同我一齊食既朋友都讚不絕口,話個海鮮又新鮮又整到好好食🐙🦑呢度既服務仲要勁好,會同我地推薦佢地既菜式,裝修既比較簡約,利用左海船既設計,仲有好多唔同既海洋生物做壁畫🐟同個餐廳好應景🌟Captain’s Bite $328黎到呢度就一定要試佢地既海鮮袋🦑仲可以選擇唔同既醬汁去撈。今次我揀左呢款既海鮮袋已經好岩我地兩個人食,入面有4隻海蜆,4隻青口,4隻八爪魚仔🐙4隻海蝦🦐2隻翡翠螺,2隻小龍蝦仔🦞粟米🌽新薯同豬肉腸。我地揀左最推薦既卡疆蒜蓉汁,食落去係有少少辣辣地,蒜味都好濃,撈咪d醬汁海鮮食落去好鹹香鹹香,又好香辣,超惹味,必食🌟Clams Linguine $148一送到黎就見到上面有超多又好大隻雞蜆,呢個主要用蒜去調味🧄用左扁意粉去烹煮,個意粉既口感係比較有嚼勁,d蜆每一隻都好肥美,食落去係好鮮甜,加上意粉無落太多既調味料🍝食落去好濃既蒜既牛油既香味,加上蜆去煮完既意粉都比較鮮甜,超推薦🌟Pan-seared Salmon $238個三文魚係勁厚實,好新鮮又好大舊🍣一啖食落去係入口即化,上面只係用左黑椒去

🌟Captain’s Bite $328

🌟Clams Linguine $148

🌟Pan-seared Salmon $238
個三文魚係勁厚實,好新鮮又好大舊🍣一啖食落去係入口即化,上面只係用左黑椒去調味,令到個三文魚食落去原汁原味,好鮮甜。仲可以點咪個忌廉芝士醬🧀令到個三文魚變得更香口,加上松子同葡萄乾既點綴,變得酸酸甜甜,超惹味

🌟Baked American Cookies $88
呢個下面係熱cookies,食落去係超香,又軟又唔會好甜🍪cookies因整熱既原因變得更加突出。上面係曲奇ice-cream🍨仲淋上朱古力醬。又凍又熱兩重奏既口感,真係飯後必食既甜品