2023-11-14
已經係第二次黎哩間餐廳。餐廳定價同高街嘅餐廳比較,相對較高,而且地點唔算好熱鬧,所以就算Lunch time 都坐唔滿。每個餐都包餐湯/沙律、甜品同飲品。朋友遲少少到,我落咗單先。職員放低餐湯之後,過咗一陣,見我朋友仲未到,問我洗唔洗收起個湯先,等到朋友到咗再serve過,好細心。SPICY CRAB PASTA哩個係佢個招牌菜,蟹肉天使麵。先講個賣相,淨係個擺盤已經拎滿分💯🦀意粉醬汁唔係平時好creamy嘅意粉醬,帶少少辣,落單嘅時候,已經同職員講咗要小小小小小小小小辣 😆蟹肉混合喺意粉入面,雖然唔係creamy意粉醬汁,但同樣可以掛汁,而且好惹味,再配上少少辣味,食唔停口,越食越好食。真心推薦 👍🏻CHARRED CORN RISOTTO係一個素食意大利飯。米嘅口感做得好好,有少少咬口。同意粉相比,意大利飯就做得creamy啲,但食落一啲都唔膩,同樣推薦 😋兩款食物比較,意粉嘅味道就相對會豐富啲。最後,午餐送上藍莓芝士蛋糕 🍰甜度岩岩好,份量都岩岩好😆為午餐畫上完美句號。
每個餐都包餐湯/沙律、甜品同飲品。
朋友遲少少到,我落咗單先。
SPICY CRAB PASTA
哩個係佢個招牌菜,蟹肉天使麵。
先講個賣相,淨係個擺盤已經拎滿分💯🦀
真心推薦 👍🏻
CHARRED CORN RISOTTO
係一個素食意大利飯。
米嘅口感做得好好,有少少咬口。
兩款食物比較,意粉嘅味道就相對會豐富啲。
最後,午餐送上藍莓芝士蛋糕 🍰
甜度岩岩好,份量都岩岩好😆
為午餐畫上完美句號。