餐廳: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
資訊:

2022-07-05 159 瀏覽
崩沙牛腩河粉 $52本人從不食牛雜,只鐘意食火鍋肥牛,但食過崩沙牛肉之後回不去了,好食到上網check佢係邊個部位,原來屬於牛下腹側肉,係帶有筋、肉、油花嘅肉塊,比例佳,鬆軟帶汁,口感一張一弛,抵畀多個Like👍🏻👍🏻魚三寶米線 $38有招牌魚蛋,口感絕了!爽軟彈滑,同場加映魚片頭、魚皮餃,雖然魚皮餃並非生招牌,但個饀味道不俗,完仼不像街邊一盒幾十隻有骨,手工感強,皮比較有韌度,啲味唔怕流失。招牌魚蛋河粉 $35+6(轉伊面)魚蛋同魚片頭不用多說,店家百分之一百魚肉新鮮製造,湯底三款一樣,完全沒蓋過食材的鮮味,至於伊面相對較頂肚,適合胃口大嘅女仔例如我。菜心 $16火候控制時間理想,菜心框不硬腍身,依然保持翠綠,配甜甜哋蠔醬,很滿意。

崩沙牛腩河粉 $52

魚三寶米線 $38

招牌魚蛋河粉 $35+6(轉伊面)

菜心 $16
2022-07-05