2020-11-24 291 瀏覽
本身又想去天一商場大快活食早餐,經過時見到有間新開餐廳捌神(有一段時間冇行呢個商場),見到價錢同大快活差唔多,就試下新野叫左個招牌黑毛豬叉燒通粉早餐,一食覺得與別不同! 果然試新野冇錯! 3.6牛乳炒蛋嫩滑有蛋香味,塊牛油方包好鬆化,入口即融,做得好出色! 配合滑雪午餐肉食簡直一絕! 熱奶茶甘香醇厚,最後食埋個招牌黑毛豬叉燒,味道果然同一般普通叉燒唔同,好濃郁豬肉香味,而且半肥瘦的油甘香配合得剛剛好,個湯底食得出冇咩味精我坐近門口位置,望著陽光透過灑落在雲石的地板上,係一個五星級的早餐享受! 餐廳的裝修都很舒服,特別是有特色的吊燈罩,提高了整體格調食到一半也忍不住與朋友分享,叫他們要試下早餐是一日的開始,充滿了喜悅的滿足感! 埋單時忍不住向收銀姐姐說,你哋個黑毛豬早餐好好食呀😋很久沒寫食評了!呢間真係要讚下
餐廳的裝修都很舒服,特別是有特色的吊燈罩,提高了整體格調
食到一半也忍不住與朋友分享,叫他們要試下
早餐是一日的開始,充滿了喜悅的滿足感!
埋單時忍不住向收銀姐姐說,你哋個黑毛豬早餐好好食呀😋

很久沒寫食評了!呢間真係要讚下
招牌黑毛豬叉燒湯通粉