2022-10-19
想試呢間好耐架啦,之前聽身邊唔少朋友介紹,同埋見到餐廳都做緊好多唔同嘅優惠,今日終於嚟試啦!平日夜晚來到都已經坐咗8成,餐廳以太空為主題,就連個Tiramisu都係用隕石裝飾~晚市套餐每人約$300~前菜揀咗煎鵝肝配青蘋果黑醋汁,香氣四溢,將鵝肝嘅油份都迫咗出來,外脆內軟,入口即溶。鵝肝都幾大件,但如果黑醋汁再多啲就會更平衡!餐湯係龍蝦湯,真係有龍蝦肉架!主食方面,炸軟殼蟹白松露意大利麵差唔多係每枱必點,醬汁超濃郁,面頭嘅軟殼蟹好香口,配埋濃郁醬汁嘅意粉真係好邪惡!女仔應該會特別鍾意!封門牛柳配野菌燒汁,賣相好出色,5成熟嘅封門柳食落唔韌,比起出面食嘅更厚身。招牌提拉米蘇係成餐晚餐最期待已久嘅,啱晒打卡至於仲好好食添!質感會係流質啲,好滑身,份量十足,但唔會感覺越食越漏,仲有好重嘅酒香,真係好值得推介!
餐湯係龍蝦湯,真係有龍蝦肉架!