2023-05-24 1056 瀏覽
今日去咗柴灣嘅彩逸漁港,佢哋主打港式點心同小炒。但係點心食物味道普通,冇乜驚喜。我試咗佢哋嘅燒賣、蝦餃、雞扎腸粉,都係合格嘅味道,無特別之處。雖一一個春風得意腸,入面係包純菜既春卷,出到黎淋曬,d菜又有怪味,唯一呢個點心唔好食。不過值得一提嘅係佢哋嘅炒麵,有鑊氣,好好味,我試咗佢哋嘅炒牛肉陳村粉,都係好好味,而且上菜速度好快,等嘅時間都唔會太長。而且呢度價錢亦都比較親民,性價比高。不過呢度係冇冷氣,只有風扇,有啲熱,唔太舒服。如果天氣太熱,可能會影響到食慾。不過,環境算係整潔同舒適,員工服務態度亦都唔錯,好有禮貌。總言之,小炒味道好好,而且價錢比較親民,性價比高。如果你鍾意食小炒/炒麵,呢度係一個值得一試嘅地方。不過如果你追求高水平嘅港式點心,可能要揾其他地方啦。