2019-06-09 22 瀏覽
重慶火鍋近期喺香港好hit! 簡直愈食愈上癮~今次同朋友黎試新野! 呢間喺尖沙咀嘅重慶洪鼎火鍋位置方便,我地2個人都可以坐卡位~正~2個人散叫火鍋最煩喺 可以叫嘅配料選擇少,叫得多又驚食唔晒。呢間menu勁啱我!勁多set可以叫,價錢又唔算貴。我地叫左 一個三百幾蚊嘅洪鼎盛肉拼盤A, 有安格斯牛肉, 西班牙黑毛豬同埋羊肉片。 我哋一向都為食, 連湯底都要試兩款,叫咗個鴛鴦鍋,一個麻辣鍋配一個木耳雞湯。初初以為雞湯只有少量煲左好耐嘅雞件,點個有成隻生嘅雞下脾連上脾一齊,隻雞仲要喺好好食,好有咬口同新鮮,完全喺驚喜之佢! 另一邊麻辣湯就夠晒惹味。個肉拼盤不得了~喺安格斯牛,肉較薄身,好快咁滾一滾就可食啦~牛味重,有質感,唔喺平時打邊爐嘅肥牛級~呢個碗上面嘅喺油隔,將熟嘅食材放喺上面一陣就可以隔走多餘嘅紅油, 唔使油膩, 女仔見到一定心心眼~唔只肉有拼盤,連個重慶四寶有黑毛肚,鵝腸,鴨血同埋豬腰,2個人可以食到咁多款真心開心死~鴨血冇腥味,口感滑,好正~ 個鍋仲免費送左啲配料,又多幾舊鴨血可以食🙊。呢個拼盤嘅材料都幾新鮮,除左毛肚有啲重牛騷味,但老版幫我cancel左唔駛收錢~老版的態度超l

唔只肉有拼盤,連個重慶四寶有黑毛肚,鵝腸,鴨血同埋豬腰,2個人可以食到咁多款真心開心死~鴨血冇腥味,口感滑,好正~ 個鍋仲免費送左啲配料,又多幾舊鴨血可以食🙊。呢個拼盤嘅材料都幾新鮮,除左毛肚有啲重牛騷味,但老版幫我cancel左唔駛收錢~老版的態度超like!