2024-01-19 1686 瀏覽
.拿破崙專賣店 之 #mimosapatisserie (天后)‼️抱歉.. post打錯🥹.因為聖誕party有幸見到呢間大家話出名 & 唔容易買嘅「拿破崙」專門店!!同大家試試佢!!好味與否?卡路里資訊又係如何呢?.芒果拿破崙 $41.首先個賣相真係無得輸..就咁睇你都feel到內餡好澎湃.. 毫不馬虎..吉士醬嘅厚度.. 再加埋外層餡仲有好多酥皮碎粒..佢哋都同d芒果粒粒融為一體..真係足料and爽皮..一定要分開layer去食..親測.. 一啖一定會漏口🤣🤣🤣🤣.酥皮高質 吉士好味.. 可細係芒果唔算甜所以營造到酸酸甜甜嘅感覺 可能有人會鍾意..但我個人如果係食芒果口味會prefer甜芒多啲.2.朱古力拿破崙 $48.哇係.. 呢個真係無得輸..無咗「芒果」酸嘅問題.. 保持佢嘅口感 & 豐富layering..再加埋朱古力吉士 可可濃郁度高..完全係一個.. 食一啖就會心情好好嘅夢幻甜品..雖然食完嗰口一定污糟..但放心.. 心情唔會污糟..🤣🤣🤣.希望資訊幫到大家 聽講草莓都好好味..但我唔好意思食人哋咁多件..我嘅「卡路里quota」都過意唔去..如果好味 歡迎大家分享評價
拿破崙專賣店 之 #mimosapatisserie
(天后)
‼️抱歉.. post打錯🥹
同大家試試佢!!
好味與否?卡路里資訊又係如何呢?
芒果拿破崙 $41
首先個賣相真係無得輸..
就咁睇你都feel到內餡好澎湃.. 毫不馬虎..
吉士醬嘅厚度.. 再加埋外層餡仲有好多酥皮碎粒..
佢哋都同d芒果粒粒融為一體..
真係足料and爽皮..
一定要分開layer去食..
親測.. 一啖一定會漏口🤣🤣🤣🤣
酥皮高質 吉士好味.. 可細係芒果唔算甜
所以營造到酸酸甜甜嘅感覺 可能有人會鍾意..
但我個人如果係食芒果口味會prefer甜芒多啲
2.朱古力拿破崙 $48
哇係.. 呢個真係無得輸..
再加埋朱古力吉士 可可濃郁度高..
完全係一個.. 食一啖就會心情好好嘅夢幻甜品..
雖然食完嗰口一定污糟..
但放心.. 心情唔會污糟..🤣🤣🤣
希望資訊幫到大家 聽講草莓都好好味..
但我唔好意思食人哋咁多件..
我嘅「卡路里quota」都過意唔去..
如果好味 歡迎大家分享評價 阿門🤣🤣✌️
外賣自取