2009-07-25
我係napoleon既超級fans!食過paris既作品~一試愛上..誓要尋找最好食既拿破崙!好食既宗旨係:新鮮既酥皮唔會有水氣~要crispy鬆化脆口+蛋香奶+牛油味既custard!而非cream+sponge cake!<~第23件要試食既拿破崙餅係ppg既!由於之前見到ppg有一款唔係港式用sponge cake整成既拿破崙!但原來唔係間間有..今次落雨去左朗豪坊避雨~就比我發現左原來係呢間pg有得食!於是就坐低叫返件先~士多啤梨拿破崙餅$22 (如果想加雪糕就$32)首先一上枱就好吸引喇~好多紅色既原素~好吸引~忍唔住要開餐啦!一向對ppg既港式拿破崙評價唔錯~果然都冇令我失望~不過唔算係最好食囉~首先面頭加左dstrawberr sauce好似jam咁..其實個人唔太中意custard配strawberry..不過男友更唔中意芒果/peach..嗯~~~d酥皮好crispy~又脆又甜~不過就得上下2層好似少左d囉..至少都應該中間加一層丫係咪呀...d custard就ok la~唔夠重牛油味同蛋香~希望下次再食會有改善la~不過22蚊又咁大件我覺得都唔錯~
於是就坐低叫返件先~
士多啤梨拿破崙餅$22 (如果想加雪糕就$32)
首先一上枱就好吸引喇~
好多紅色既原素~好吸引~忍唔住要開餐啦!
一向對ppg既港式拿破崙評價唔錯~果然都冇令我失望~