2017-09-04 4778 瀏覽
好辣好辣好辣!經過旺角地鐵站,未上到地面,見到呢間鋪頭人頭湧湧,貨架上面整齊咁樣排列着唔同嘅食物,顧客可以自行選購, 然後到櫃檯付款。兩邊嘅貨架擺放在相同嘅食物,最後揀咗我最喜愛嘅鴨舌同埋海帶一見到呢類型嘅食物就會諗起係國內製造,再望吓個盒嘅後邊,每一盒都寫咗佢嘅成份,同埋食用日期,即刻安心晒。 佢嘅包裝亦都好吸引,俾你清楚睇到入邊嘅食物質素,感覺好衛生。打開盒鴨舌,一盒有15隻,每隻都比汁料包圍着。賣相不錯。只怪自己太輕視了麻辣的味道,食第一啖,已經感受到箇中麻嘅味道,由唇邊直衝至口腔,再衝上大腦,味道豐富有層次!以為海帶唔辣喇,點知都係辣到頭痕!但係花椒帶勁,越辣越想食,停唔到口!。食完一個小時後,口腔依然感到燙辣嘅感覺。連食道都感到辣味。。連食辣嘅媽媽,試完幾隻之後都嗌救命如果你想挑戰自己嗜辣的程度,真係可以試吓!
好辣好辣好辣!

兩邊嘅貨架擺放在相同嘅食物,
最後揀咗我最喜愛嘅鴨舌同埋海帶

打開盒鴨舌,一盒有15隻,每隻都比汁料包圍着。賣相不錯。

食完一個小時後,口腔依然感到燙辣嘅感覺。連食道都感到辣味。

連食辣嘅媽媽,試完幾隻之後都嗌救命
如果你想挑戰自己嗜辣的程度,真係可以試吓!