2017-02-01
朋友落力推介呢間餐廳既二人晚餐,話質素高,價錢合理。再三提醒我份量很大,加上預先做定功課睇左食評,所以中午只食左個沙律,留定肚食好西。黎到睇下個MENU,野食其實都好多選擇。二人餐恆生信用卡有六五折,原價要$1288架,真係抵好多,梗係食餐吧!!店員介紹我地到BAR枱試下啲手工啤酒,可以試啱再ORDER,但都係想飲甜野,冇出到去試。個餐有兩杯飲品,可以加錢UPGRADE飲品。睇下個DRINK LIST都幾多選擇。揀左好耐,都係想飲SMOOTHIE,每杯要加$30,原價要$58-62喎 ,有點猶疑,好啦,新一年,今晚要盡慶! 最後揀左Chocolate milk shake同Cookie , Banana milk shake,一上枱,嘩嘩嘩,好震撼!!! 完全超出預期,實在係好大杯!!! Chocolate milk shake,好濃既朱古力味,面層仲有一大件蛋糕同棉花糖,仲要淋上朱古力漿。好好飲,但飲左幾啖已經好飽肚,呢杯野已經夠我一份下午茶既份量。加呢三十蚊,真係好合理,哈!Cookie , Banana milk shake,冇朱古力味咁香濃,但份量好足,都係咁誇張。廚師精選餐湯
黎到睇下個MENU,野食其實都好多選擇。 二人餐恆生信用卡有六五折,原價要$1288架,真係抵好多,梗係食餐吧!! 店員介紹我地到BAR枱試下啲手工啤酒,可以試啱再ORDER,但都係想飲甜野,冇出到去試。
個餐有兩杯飲品,可以加錢UPGRADE飲品。睇下個DRINK LIST都幾多選擇。 揀左好耐,都係想飲SMOOTHIE,每杯要加$30,原價要$58-62喎 ,有點猶疑,好啦,新一年,今晚要盡慶! 最後揀左Chocolate milk shake同Cookie , Banana milk shake,一上枱,嘩嘩嘩,好震撼!!! 完全超出預期,實在係好大杯!!!
鮮果釀酥盒伴煙三文魚花配香芒汁,店員提醒呢度菜要襯熱食,確保酥盒香脆。的確酥盒好香牛油味,微暖脆口,配上新鮮生菓粒,幾FRESH。而煙三文魚亦都係厚切,啖啖肉。
美國安格斯肉眼扒,本身上枱已經好濃郁既牛味,一入口都滿口牛油香味。雖然配上醬汁同岩鹽,但我覺得原汁原味更佳。岩鹽太大粒,難以溶化,入口要咬碎啲鹽,感覺唔太夾。
走時見到有午餐menu,價錢好抵喎! 相信質素應該都好有水準,要黎試下先得!